Haet työpaikkoja mutta hylkäysperusteluissa sanotaan "Toinen hakija tunsi alan sinua paremmin".

Miten voisit työnhaussa myydä itsesi paremmin? -> Sinun kannattaa tuoda esille asiantuntijuutesi (vaikka sinulla ei sitä juuri nyt olisikaan)

Sinäkin voit muuttua asiantuntijaksi, joka saa työpaikan.


Jukka Toivonen, työnhakuvalmentaja

JuKan Finland

Tuntuuko sinusta, että viiskymppiset eivät yksinkertaisesti voi saada uutta työtä?

Kun olet jo jonkin aikaa hakenut uutta työtä ja olet varmasti jo "kokenut työnhakija", osaatko sanoa mikä on tärkein yksittäinen rekrytointikriteeri?


Onko se mielestäsi osaaminen vai esimerkiksi kyky tulla toimeen muiden kanssa? Vai jotain muuta?


Työttömänä itsetunto on nollassa


Nimeni on Jukka Toivonen ja muutata vuosi sitten jouduin viiskymppisenä työttömäksi.


Rupesin etsimään töitä kuten olen oppinut eli mietin mitä osaa tehdä ja etsin työpaikkailmoituksia, jotka vastaavat osaamistani.


Hain töitä sillä ajatuksella, että minulle kelpaa mikä tahansa työ kunhan siitä vain maksetaan jotain.


Kuitenkin, työnhakuni oli aivan surkeaa.


Lukuisista hakemusista huolimatta en päässyt kuin muutanaan hassuun työpaikkahaastatteluun ja nekin menivät huonosti. En onnistunut saamaan uutta työtä.


Tuskastuin tilanteeseen, itsetuntoni romahti. Rupesin miettimään voisinko tehdä työnhaussani jotain toisella tavalla. Tärkein rekrytointikriteeri on ...


Tärmäsin sattumalta vuosittain suoritettuun Kansalliseen rekrytointitutkimukseen, jossa kysyttiin reilulta 100 HR-ammattilaiselta mikä heidän mielestään on tärkein yksittäinen rekrytointikriteeri.


Osaaminen ja kyky tulla toimeen muiden kanssa ovat tärkeitä kriteereitä mutta oikea vastaus on motivaatio. Olisitko tiennyt tämän?Tajusin etten osannut tuoda esille kiinnostustani työtä kohtaan


Kun luin, että motivaatio on tärkein työhönottajien rekrytointikriteeri, olin erittäin yllättynyt.


Huomasin, etten ole koskaan miettinyt motivaatiotani hakemaani työtä kohtaan. Olinko todella ollut kiinnostunut hakemistani työpaikoista? Olinhan hakenut "mitä tahansa duunia".


Ja toisaalta, jos olin edes vähänkään kiinnostunut itse työstä, olinko koskaan osannut työhaastattelussa perustella tai osoittaa kiinnostukseni - sanoa että olen kiinnostunut työstä ei oikein ole hyvä todiste motivaatiostani. Uusi tapa hakea töitä


Rupesin uudelleen miettimään miten jatkossa haen töitä.


Olisi itse asiassa hienoa, jos voisin työnhaussani osoittaa omaavani kaikki kolme tärkeintä rekrytointikriteeriä: motivaatio, kyky tulla muiden kanssa toimeen, osaaminen.


Sitten minulle välähti ajatus miten voin yhdistää kaikki kolme kriteeriä yhden ajatuksen alle:


Päätin, että etsin vain töitä siltä alalta, joka minua sisimmässäni kiinnostaa ja päätin siltä istumalta olla kyseisen alan asiantuntija.


Käänsin siis työhakuun liittyvän ajattelumallini päälaelleen. En enää etsinyt mitä tahansa "duunia" vaan keskityin vain siihen alaan ja työtehtäviin, joita todella halusin tehdä. 


Lopetin työpaikkailmoitusten seuraamisen ja rupesin metsästämään "oman alani" piilotyöpaikkoja.


Työn etsintää varten kehitin itselleni menetelmän, jossa pystyn:

a) todistamaan motivaationi työtä kohtaan


b) olen se "hyvä tyyppi", joka otetaan mielellään töihin sekä


c) kehitän työttömyysaikana jatkuvasti omaa osaamistani.Työnhakuni muuttui


Työnhakuni muuttui mielenkiintoiseksi. Siitä tuli melkeimpä seikkailu, joka  oli täynnä oppimista, mielenkiintoisia keskusteluja, kehuja, kannustusta, iloisuutta ja energiaa. 


Tuntisin, että sain elämänhallinnantunteen takaisin. Lisäksi tunsin, että työttömyysaika ei mene hukkaan vaan lisään jatkuvasti osaamistani sekä vahvistan itseluottamustani sekä itsetuntoani. 


Loppujen lopuksi päätin, että rupeankin itse valmentamaan muita viiskymppisiä työttömiä kehittämäni menetelmän avulla. Työnhakuvalmennus


Konseptoin itselleni kehittämäni valmennusmenetelmän ja annoin sille nimeksi "Nollasta asiantuntijaksi".


Menetelmän ideana on, että työtön saattaa tuntea itsensä osaamattomaksi, arvottomaksi - "nollaksi" - mutta menetelmän avulla hänestä tehdään vahvan itsetunnon omaava oman alansa asiantuntija, joka otetaan mielellään töihin. 


Minulla on ollut työttömiä viiskymppisiä valmennettavina ja olen saanut menetelmän avulla hyviä tuloksia. Valmennettavani ovat löytäneet uutta työtä.Valmennusmenetelmä


Menetelmä koostuu seuraavista osista:


1

Päätä saman tien ryhtyä asiantuntijaksi


2

Todista muille motivaatiosi


3

Miten vahvistat jatkuvasti osaamistasi


4

Opi vaikuttamaan positiivisesti muihin ihmisiin

Menetelmän tavoitteena on vain ja ainoastaan uuden työn saaminen. 


Käytönnössä "Nollasta asiantuntijaksi" -työnhakuvalmennus on henkilökohtainen valmennus, joka sisältää 5 kahdenkeskistä yhden tunnin mittaista etätapaamista (Zoom, Skype tai vastaava) kerran viikossa. Valmennus siis kestää viisi viikkoa. Valmennus sisältää viikottaisia kotitehtäviä. 


"Nollasta asiantuntijaksi" -työnhakuvalmennuksessa annetaan viiden viikon aikana eväät siihen miten voit työttöyysaikana jatkossa jatkuvasti syventää osaamistasi, luot todistusaineistoa motivaatiostasi ja ylipäänsä toimit tehokkaasti työnhaussasi.Jukka Toivonen  //  Työnhakuvalmentaja


Olen viisikymppisenä onnistunut uudelleentyöllistymään keskittymällä työnetsinnässä motivaationi kartoittamiseen ja hyväksikäyttöön.


Nyt teen sellaista työtä, mistä pidän todella paljon ja elän haluamaani elämää. Olen onnistunut saamaan paljon ja nyt on vuoroni auttaa sinua.


Olen perustanut JuKan Finland ja JuKan Italia yritykset auttaakseni suomalaisia ja italialaisia työttömiä keski-ikäisiä käyttämään nykyaikaisia työnhakumenetelmiä. Nämä uudet, tehokkaat työnhakumenetelmät perustuvat hakijan itsetuntemukseen kuten motivaatioon, tunteisiin ja itsetuntoon.


Missioni on tarjota henkilökohtaista valmennusta ja pienryhmäopetusta sekä tehdä verkkokursseja, joiden avulla aikuistyötön voi löytää uuden työn.


Kurssieni perustana on ajatus, että me kaikki olemme arvokkaita ja meillä on vahva halu toteuttaa itseämme. Siksi haluan neuvoa, miten sinun pitää kuunnella itseäsi ja etsiä työtä käyttäen hyväksi vahvaa sisäistä motivaatiotasi työtä kohtaan.Terveisin,


Jukka Toivonen


Henkilökohtaisen työnhakuvalmennuksen arvo

Mitä luulet, että "Nollasta asiantuntijaksi" -työnhakuvalmennus sinulle maksaa?

Henkilökohtainen valmennus, joka tähtää uuden työn löytämiseen, on varmasti tuhansien eurojen arvoinen asia mutta tarjoan sen sinulle hintaan 


eur 189,- (sis. alv%)


Valmennus pitää sisällään 5 kahdenkeskistä etätapaamista ja kotitehtäviä.

Huomaa, että ennen kuin voit edes maksaa ja lähteä mukaan valmennukseen, haluan järjestää noin 30 min etätapaamisen. Tämä on sinulle täysin ilmaista etkä sitoudu osallistumalla siihen mihinkään


Haluan tämän alkutapaamisen aikana kartoittaa työttömyystilannettasi, kertoa enemmän "Nollasta asiantuntijaksi" -työnhakuvalmennuksesta sekä samalla arvioida onko valmennuksestani sinulle apua. 


Haluan myös arvioida kuinka motivoitunut olet tekemään valmennukseen liittyviä kotitehtäviä. 


Jos molemminpuolin tuntuu siltä, että voin olla avuksi ja haluat sitoutua valmennukseen, voimme aloittaa yhteistyön.Ota yhteyttä


Jos sinua kiinnostaa kuvaamani työnhakuvalmennus, ota yhteyttä alla olevaan sähköpostiosoitteeseen:

jukka@jukan.fi


Pyrin sopimaan ilmaisen alkutapaamisen siinä järjestyksessä, kun saan yhteydenottoja.


Huomaa, että koska kyseessä on henkilökohtainen valmennus, paikkoja on erittäin rajoitetusti. Toimi siis nopeasti!Tienristeyksessä


Jos tunnet, että nykyinen tapasi hakea uutta työtä on tehokas tapa, olen tyytyväinen puolestasi ja toivotan sinulle onnea sekä menestystä jatkossa.


Jos taas tunnet olevasi täysin jumissa työnhakusi kanssa eikä nykyinen työnhakusi tuo tuloksia ja ammatillinen itsetuntosi alkaa olla tipotiessään, sovi tapaaminen kanssani.


Ehkä törmääminen tähän tekstiin ja tähän tarjoukseen on sinulle se onnellinen sattuma, joka mahdollistaa sinulle uuden työn löytämisen.Usein kysytyt kysymykset

Mitä saan konkreettisesti?

Mitä hyötyä tästä valmennuksesta on minulle?